Inför Sundsderbyt med Serbiska Föreningen

I detta derbyt kommer det finnas fler på plats än bara enbart innebandylag. Vi har allt från pensionärsföreningar, Bangolfklubbar, Gymnastikföreningar och kultur föreningar. En sådan kulturförening som kommer är Serbiska föreningen Helsingborg som ser fram emot detta derbyt! Vi träffar Dejan Tojaga som snackar om derbyt och föreningen med oss.

– Vi är en relativt ny förening i Helsingborg som grundades i oktober 2013 och har i nuläget drygt 100 medlemmar. Våra medlemmar kommer för det mesta från olika områden i forna Jugoslavien och vi  har fokus på bevarandet av serbiska kulturen och språket.

– Det finns svenskar, slovaker och engelsmän  i vår förening och vi är öppna för alla människor som delar våra värderingar och respekterar våra stadgar.

Vi är glada över att ha Serebiska föreningen på plats, inte minst då det verkar som dom har ett brinnande intresse för Helsingborgs idrott. Dom har tidigare stöttat HIF i Allsvenskan men nu vill dom ta nästa steg.

–  I slutet av maj 2016 hade vi tagit oss till Olympia kollektivt för att stötta HIF i matchen mot IFK Göteborg och nu vill vi stötta stadens innebandy laget med. Vi vill verkligen att idrotten i Helsingborg ska synas och utvecklas mer.

Dejan säger också att innebandyn inte är så stor i deras hemland och att han ser detta som en möjlighet att introducera sina medlemmar för sporten.

Innebandy är inte så känd i Serbien och det är ett sätt att introducera sporten till våra medlemmar genom att se matchen live.

Dejan hoppas också på att matchen blir en upplevelse för alla som är på plats.

– Vår förhoppning är att Helsingborg vinner och att det blir mer åskådare på läktarna än förra matchen. En upplevelse för både våra medlemmar och alla andra besökare, tror vi mycket på. 

– Vi ser fram emot en spännande match med en ny seger till FCH!
Vi tackar Dejan och ser men spänning fram emot att ha Serbiska föreningen på plats i Helsingborg Arena på tisdag!
Har ni inte bokat biljetter? Boka här!

Vi ses i Arenan!!