Inför Sundsderbyt med Oxie SK 04-06

Oxie SK är en förening med ca 700 medlemmar från Oxie, strax utanför Malmö. Föreningen har verksamhet i Fotboll, Innebandy, Badminton och Boule. Innebandyn har i dagsläget följande lag igång: A-lag, seriespel 04, Poolspel 05 x 2, Knattesammandrag 07 x 2 samt knattesammandrag 08. Vi snackade med Andreas Törnqvist som tränar deras 04-06 lag.

Vi är Oxie SK 04-06 och vår hemmaborg är Oxievångs Sporthall.

Med 30 man kommer dom till detta Sundsderbyt, rejält taggade och förväntansfulla. Man kommer också med en bestämd attityd när det kommer till derbyn.

Sundsderbyt är intressant att följa. Två spännande lag. Kul när vi har elitinnebandy på så nära håll och när det dessutom är derby ska det följas från läktaren, punkt! 

När det kommer till favoritspelarna för detta gänget så handlar det om FCHs landslagsspelare Linus Nordgren och i Höllviken är det eldsjälen Fredrik Sjöstedt med #13 på ryggen.

Andreas tror att laget är lite delat när det kommer till vilken man hejar på i Sundsderbyt men han tror sig veta vem majoriteten håller på. Han tror också på en jämn batalj i Helsingborg Arena.

Matchen slutar 5-3 och vi har nog blandad pott vem man håller på men fler är nog Höllvikenfans än Helsingborgsfans.

 

Vi tackar Andreas och Oxie SKs 04-06:or för snacket och önskar er hjärtligt välkomna till Helsingborg Arena på tisdag.

Vill du också vara med på festen? Boka dina biljetter här!

 

Vi ses i Arenan!