Ikväll så smäller det!

Jajamensan ikväll är det äntligen dags för det efterlängtade Sundsderbyt i mäktiga Helsingborg Arena. Två grymt taggade lag kan ni räkna med att få se på planen i Arenahallen, båda i behov av 3 poäng och på läktarna kommer det bli publikfest där vi räknar på närmare 3500 personer från hela idrotts Skåne. Men förutom dom två faktorerna kommer det också bjudas på underhållning i hög klass med framträdanden, cheerleading och mycket mer! Vi kommer erbjuda en fullmatad kväll i arenan i absolut världsklass på alla plan, mycket att hålla koll på så därför ger vi er en sammanställning på vad som händer ikväll!

 

Matchstart: 19.00

Insläppet börjar: 18:00

Lag: FC Helsingborg och Höllvikens IBF

 

FC Helsingborg:

FCH har haft en svart månad under Januari och har gått från att ha legat i toppen av tabellen, till att hamna utanför slutspelsplatserna, men efter en nattsvart insats mot Storvreta i senaste hemmamatchen så repade man sig lite mot Pixbo borta även om man även där förlorade. Förlustsviten är nu uppe på 3 raka förluster sen man vann borta mot Warberg. Så räkna med ett riktigt revanschsuget Helsingborg som vill visa upp sitt rätta jag inför storpubliken ikväll och bryta den negativa trenden.

Poängkung: Daniel Johnsson 52 poäng (41+11) 2:a i poängligan

Saknas: Arvid Friberg (Långtidsskadad)

Senaste 5: O-V-F-F-F (Karlstad IBF, Warberg IC, IBF Falun, Storvreta IBK, Pixbo/Wallenstam IBK)

 

Höllvikens IBF:

Höllviken kommer till kampen med smått bättre form än FC Helsingborg då man har 2 vinster på de senaste fem matcherna, annars så är formerna ganska lika men Höllviken är nöjda med sin form efter jul då dom visste att det skulle bli en kamp om deras existens i SSL redan från början och tränaren Vidar Jonsson menar att dom inte har varit bortspelade i de matcher de förlorat. Höllviken har 2 poäng upp till säker mark, en plats som för tillfället hålls av Karlstad samtidigt som Warberg nosar dom i baken. Vi kan räkna med ett vilt kämpande Höllviken som behöver alla poäng de kan få med sig från detta derbyt.

Poängkung: Johannes Wilhemlsson 36 poäng (18+18) 16:e i poängligan.

Saknas: Christoffer Andersson (Långtidsskadad)

Senaste 5: V-F-F-V-F (Team Thorengruppen SK, AIK IBF, Linköping IBK, IBK Dalen, Mullsjö AIS)

Se intervjun med Charlie Sandersson här

 

Mika kommer hyllas

Det var för 3 omgångar sen som Mika Kohonen skrev ytterligare ett stycke innebandyhistoria när han nådde den magiska gränsen 1000 poäng i SSL i Sparbanken Wictory Center. Han fick där och då en blombukett av Warberg eftersom det var på bortaplan och en snygg tavla av ibnytt.se. Men någon hyllning på hemmaplan har Mika inte fått än och vad passar då bättre än att hylla han inför storpubliken ikväll. Hyllningarna kommer att ske innan matchstart så se till att vara på plats i tid för att vara med och hylla den störste genom tiderna i Helsingborg Arena! Nu ger vi Mika en värdig skånsk hyllning!

Ni kan se Mikas intervju inför derbyt här!

 

Underhållning under kvällen:

Förutom alla het innebandy nere på planen så kommer ni även kunna avnjuta skön underhållning i världsklass då det kommer framföras både musik och show inför match och under pauserna. Ni kommer få lyssna till Helsingborgspågen Martin Jake Freij under en av pauserna. Ni kan läsa Martins egna ord inför kvällen här!

Ni kommer också att få se cheerleaders från Helsingborgsklubben Crocodiles showa i pausen också, så underhållning är inte i underskott ikväll.

Dessutom kommer vi också ha en saxofonist på plats som kommer spela lite före er.

 

Studio Viskan och Föreningsintervjuer

Ni har väl inte heller missat alla fantastiska intervjuer vi gjort på Sundsderbyt.se?

Se intervjuer med några lag inför derbyt:

Bjärreds IBK

Lönsboda IBK

FC Helsingborg

Örkelljunga IBF

Genarps IBK

Oxie SK

Vill ni höra spelare och tränare och vad deras tankar inför derbyt är? Då ska ni se Studio Viskan där vi har intervjuat Mika Kohonen, Daniel Johnsson, Jonathan Skoglösa, Linus Nordgren, Jonathan Paulsson, Vidar Jonsson och Niklas Lauritsen.